AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT. A TARTALMAK FELTÖLTÉSE FOLYAMATOS.

Magas vérnyomás

Az erek egyik legnagyobb ellensége a magas vérnyomás, ismerjük meg közelebbről romboló tevékenységét. Ereink védelmében mindent meg kell tennünk, hiszen ők szállítják az egész testünkben a tápanyagokat és a az oxigént. A magas vérnyomás azonban, nagyban károsítja az erek állapotát, ezzel az egészségünket kockáztatva.A tartósan magas vérnyomás az egész érrendszerre kihatással van. A túlzott nyomás […]

Az erek egyik legnagyobb ellensége a magas vérnyomás, ismerjük meg közelebbről romboló tevékenységét.

Ereink védelmében mindent meg kell tennünk, hiszen ők szállítják az egész testünkben a tápanyagokat és a az oxigént. A magas vérnyomás azonban, nagyban károsítja az erek állapotát, ezzel az egészségünket kockáztatva.
A tartósan magas vérnyomás az egész érrendszerre kihatással van. A túlzott nyomás miatt feszültség alakul ki az erekben, károsítva azokat. Az érfal károsodása hozza létre a plakkokat, amik elzárják a vér útját, így az erek nem tudnak kellő oxigént és tápanyagot szállítani, ennek következtében pedig károsodik az agyszövet és a koszorúér.
Magas vérnyomás esetén a szem idegek az elsők, amik károsodnak. Éppen ezért a szemfenék vizsgálatából könnyen megállapítható a magas vérnyomás. A folyamatos magas vérnyomás súlyos, akár életveszélyes kimenetelű betegségeket okoz.

Forrás: businessdayonline.com

A leggyakoribb ilyen betegségek:
– A látásképesség csökkenése, a szemfenékben található erek károsodása miatt
– Agyvérzés
– Az artéria bevérzése, átszakadása vagy szűkülete
– Veseelégtelenség
– Szívelégtelenség, szívizomelhalás, vérellátási zavarok
– Végtagok artériás szűkülete, keringési zavarai

Mindegyik problémára igaz, hogy sokkal egyszerűbb megelőzni, mint kezelni őket. Mindezen betegségek alapját tehát a magas vérnyomás okozza, így ezt a problémát kell megelőzni, vagy kezelni.

hazipatika.com/DMD